Saturday, 26 March 2011

percintaan OR persahabatan...

ASSALAMUALAIKUM...^^

Kalau dibagi pilihanlah,mana yang korang akan pilih antara pencintaan or persahabatan??. kalau aku..aku akan pilih persahabatan sebab persahabatan bagi aku amat penting dan bernilai dalam hidup aku..and percintaan ni selalu mendatangkan kesedihan dalam hidup seseorang tapi berlainan dengan persahabatan yang sering mewarnai hidup kita dengan gelak tawa dan kita boleh lupakan masalah yang kita hadapi...aku cerita ni pun sebab aku pun pernah alami semua nie..masa tuh aku confuse sangat nak pilih cinta atau kawan aku yang terang - terang dah lama disisi aku masa susah dan senang..and time tu juga sebab percintaan aku boleh tolak,tinggalkan dan ketepikan persahabatan aku dengan kawan baik aku sendiri selama one week..hehe..masa tu aku rasa diri aku memang b*d*h sangat coz dipermainkan oleh percintaan yang tak seberapa tu..aku memang sedih gila masa aku dipermainkan oleh cinta yang tak berguna tu..tapi bila aku dok fikir - fikir balik buat apa aku buang masa fikir tentang percintaan yang tak menjadi tu kan..huhu [mood happy gila] and masa lepas seminggu lebih aku tak tegur - tegur kawan aku tu..aku mesej dia balik then I'm say sorry to her anyway bukan salah dia pun coz percintaan aku tak menjadi..huhu..then persahabatan kitaorang lagi kukuh lepas kejadian tu.. so to all girl diluar sana jangan buang air mata,jangan buang masa dan jangan sesekali cederakan diri sendiri sebab percintaan yang tidak menjadi korang tu yea..kita sebagai girl mesti kuatkan diri walaupun orang dekat sekeliling kita cakap kita kaum yang lemah tetapi asalkan kita boleh berdiri dengan kaki sendiri pasti orang akan tabik respect dekat kita punya..kita masih boleh hidup tanpa cinta disisi kita sekarang kerana mungkin kita akan temui jodoh yang lebih baik kerana ALLAH dah tentukan mana yang terbaik buat makhluknya..so buang masa sekarang ni..aku sebagai pelajar yang baik berjanji kalau adanya jejaka yang tampan datang bertanya kepada aku lah " awak nak pilih percintaan or persahabatan yang paling penting dalam hidup awak "...aku akan tolak percintaan dan terus berjalan kepada persahabatan yang sentiasa menanti aku walau apa pun yang berlaku.. friendship is very important in my life.. peace no war..teks ni tak ada kena mengena dengan sesiapa pun..accept my friend..golek - golek jew.
            
         . 

friend forever...my love ena,atul and aten.. 

6 comments:

Raji berkata said...

hohoho betul
ak rasa kawan lgi bgus
penyeri kehidupan kita sehari2 ;D

berkawan biar beribu
bercinta biar less than 4 =.=

azi nur said...

ala xtauuu kompiuss!!!

Golek-golek Belog said...

raji berkata: kalau dibagi pilihan.. sama ada pilih percintaan untuk hidup atau persahabatan untuk mati,,aku lebih rela pilih persahabatan walaupun tak dapat hidup..ngee~~ :)

Golek-golek Belog said...

azi nur: kalau tak tahu pilih yg mne satu..kita berdoa lah..itu lebih afdal kan..hehe.. :)

apik pehe said...

aaa..agak susah nk pilih tu..hehe..tapi better lebihkan kawan..huhu

cik mieza said...

that right..