Tuesday, 26 February 2013

Kami juga ciptaan ALLAH

Assalamualaikum manusia asing,

Malam ni bulan cantik sangat. Mashaa Allah. Indah ciptaannya sebab semua ciptaannya indah-indah belaka walaupun bukan dizahirkan pada rupa paras seseorang itu. Betul kan?

Tapi sekarang ni jarang jumpa manusia yang macam tuh. Yang memandang kecantikkan dalaman tapi sekarang ramai yang memandang kecantikkan luaran. Yang cantik dilayan baik dan yang kurang cantik dicampak ketepi. Anda-anda sekalian kami juga manusia yang mempunyai hati dan perasaan. Tak perlu layan kami seperti permaisuri tapi cukuplah sekadar menghormati kami.

Kami tak minta dilahirkan begini tapi kami cukup bersyukur kerana dilahirkan dengan cukup sifat. Kami boleh mendengar,melihat,menghidu,bercakap dan berjalan dgn sempurna. Kami bersyukur kehadrat Illahi. Alhamdulillah.

Walaupun kadang-kadang terlihat difikiran kami dan tertanya-tanya 'kenapa aku tak secantik mereka?'. Ya ALLAH. Syaitan itu memang pandai mempegaruhi kami. Kami jadi macam tu sebab terlampau cemburu dengan anda-anda tapi kami terfikir apa hal kami untuk mempersoalkan kejadian ALLAH? Hinanya kami sebagai mahluk ciptaannya.

Kami masih berjuang dan betahan melawan perasaan ini walaupun kadang-kadang kami lemah. Tapi kami cuma nak cakap yang kami manusia yang punya perasaan juga. Hormatilah kami. Kami tak perlukan perhatian tapi cuma sikap hormat terhadap kami. Kami cuma manusia biasa.
No comments: