Thursday, 28 June 2012

I love You


like your smile
I like your vibe
I like your style
But that’s not why I love you
And I, I like the way
You’re such a star
But that’s not why I love you
Hey
Do you feel, do you feel me?
Do you feel what I feel, too?
Do you need, do you need me?
Do you need me?

Aku suka tengok senyuman dia. Aku suka tengok mata dia. Aku suka tengok gaya dia. Aku suka dengar suara dia. Aku suka dengar gelak dia. Tapi buka tu yang buat aku jatuh cinta dengan dia. Dan memang tak ada sebab aku jatuh cinta dengan dia. Sungguhlah orang cakap cinta itu buta. Tapi aku tak buta dengan cinta aku pada dia. Semakin aku jatuh cinta dengan dia, semakin aku semangat nak study and pergi sekolah. Positive change.

First time bercakap dgn dia:

First time dia cakap dengan aku, time hari kantin. Time aku jaga gerai KRS. Dia dtg jual belon and keropok tomato. Tuh first time aku dapat cakap dengan dia. "dup, dap, dup" macam tu lah jantung aku setiap kali dia pandang aku, senyum dekat aku, or lalu depan aku. Hanya ALLAH yang tahu betapa aku cinta dia. Tapi semua orang cakap tu hanyalah cinta monyet. Tapi aku tak cinta monyet. Aku tengah mencintai orang.

First time terkantoi:

Kawan dia terjumpa ada nama dia dekat pemadam aku. Dan cuba membawanya kepada si dia. Sungguh. Takut sangat masa tuh dia tahu.

Second time bercakap dgn dia:

Time hari jamuan untuk perpisahan cikgu practice kimia and math mode (28/6/12). Masa nak main musical chair. "Dengar lagu dari handphone je ea" sambil pandang aku. 'dup, dap,dup'. Lagi sekali jantung aku laju.

Second time terkantoi:

"Ea, u suka dia ea?" zup.. apa? mana dia tahu. Aku terus bla sambil menggigil2 pegang pinggan mee goreng. Terus duduk and makan je mee tuh.. Fuhh~~ soalan pe tuh? soalan memang maut punya. Patutlah setiap kali dia pandang aku mesti macam ada something.. Sungguh..aku aku malu kalau dia tahu aku mencintai dia dalam senyap.

p/s: "cintailah seseorang itu dalam diam-diam, seperti kisah cinta Saiditina Fatimah dan Saidina    Ali. Yang akhirnya ALLAH pertemukan jua. Sesungguhnya mereka yg mencintai secara diam itu sedang berjihad. Berjihad menentang kehendak diri. Menundukkan nafsu hati. (seandainya Kau catatkan dia miliku, satukanlah hatinya dengan hatiku) May ALLAH bless me. Amin

1 comment:

VirgO giRL said...

anda di tag.. hehe..
jom join ga ni :
http://wonderfullife911.blogspot.com/2012/07/cik-buaya-1st-giveaway-choose-your.html